به گزارش خبرنگار مهر در کرج، نیاز به معنویت از نیازهای اساسی هر انسان است که به طور مستقیم با روح و فطرت آدمی سر و کار دارد زیرا این نیاز از فطرت انسان و نیاز او به پرستش و برقراری ارتباط با پدیده ای مافوق تصور برمی آید و در صورت هدایت شدن این نیاز به شکل صحیح، انسان می تواند به بالاترین درجات وجودی و معنوی برسد.
در همین راستا در جوامع مختلف به تناسب میزان اهمیت معنویت در آنها سازمانها و نهادهای مختلفی به تبلیغات دینی و معنوی می پردازند که این امر در ایران به طور تخصصی بر عهده سازمان تبلیغات اسلامی گذاشته شده است.
البته در این میان دستگاهها و سازمانهای دیگری از قبیل وزارت ارشاد و سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در زمینه تبلیغات دینی فعالیتهایی انجام می دهند اما آنچه مسلم است این است که در این زمینه وظیفه تخصصی بر عهده سازمان تبلیغات قرار دارد و این سازمان با فعالیتهای گوناگون و با استفاده از قابلیتهای و ظرفیتها تلاش می کند در جهت ارتقای فرهنگ دینی در جامعه گامهای موثری بردارد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شمال کرج در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص این ظرفیتها اظهار داشت: روحانیون و مبلغان و مبلغات از ارکان اصلی فعالیت سازمان تبلیغات اسلامی هستند که بخش قابل توجهی از ارتباط آنها با شهروندان به صورت چهره به چهره است.
حجت الاسلام سیدعباس مسعودی نشلجی ادامه داد: ارتباط چهره به چهره همواره از ارتباطهای اثربخش محسوب می شود، زیرا عامل انسانی در آنها نقش اساسی دارد و به این وسیله تعامل و اثرگذاری عمیقتری محقق می شود اما باید در نظر داشته باشیم در دنیای کنونی نمی توانیم تنها با اتکا به این نوع ارتباط به اهداف تبلیغی خود دست یابیم زیرا حجم بالای اطلاعات و پیچیدگی جوامع کنونی نیازمند استفاده از انواع دیگر ارتباط نیز هست.
وی بیان کرد: برگزاری پرسمانهای دینی در فضایی باز و آزاد و بهره گیری از فضاهای مجازی اینترنت نیز از انواع دیگر ارتباط در زمینه گسترش فرهنگ دینی است که این امر تا کنون در سطح خوبی انجام شده و نتایج مطلوبی نیز به دنبال داشته است.
این مسئول تاکید کرد: افزایش ارتباط و صمیمیت بین روحانیت و مردم در این زمینه می تواند سایر تلاشهای صورت گرفته در زمینه تبلیغ دینی را کامل کند زیرا روحانیت همواره از جایگاه بسیار ارزشمندی در نزد مردم برخوردار بوده و شهروندان برای این قشر احترام خاصی قائل بوده اند که این امر زمینه افزایش ارتباط بین دو قشر یادشده را فراهم می کند.
مسعودی خاطرنشان کرد: لازم است فضایی ایجاد شود که مردم به ویژه جوانان بتوانند بحثهای خود را به راحتی با روحانیت مطرح کنند زیرا این امر زمینه نشاط دینی را بیش از پیش فراهم می کند.
کمبود اعتبارات از مشکلات اصلی سازمان تبلیغات اسلامی است
رئیس تبلیغات اسلامی شمال کرج در بخش دیگری از سخنان خود افزود: کمبود اعتبارات از مشکلات اصلی سازمان تبلیغات اسلامی است و اگر این مشکل حل شود، زمینه ارتقای فرهنگ دینی بیش از پیش فراهم می شود.
مسعودی ادامه داد: در کشور ما به اعتبارات و هزینه های مربوط به مسائل فرهنگی به دلیل مصرفی نگاه می شود در حالیکه این گونه نیست و باید بپذیریم این گونه هزینه ها سرمایه است و بدون آنها توسعه فرهنگ به طور کامل محقق نمی شود.
وی از عدم تمرکز اعتبار به عنوان یکی دیگر از مشکلات فعالیتهای فرهنگ دینی نام برد و بیان کرد: در حال حاضر بخشی از اعتبارات قرآنی در دست وزارت ارشاد است البته ارشاد در این زمینه هزینه می کند اما این عدم تمرکز در اعتبار اجازه نمی دهد سازمان تبلیغات اسلامی به طور کامل و تخصصی به فعالیتهای قرآنی بپردازد.
این مسئول خاطرنشان کرد: نظارت بر فعالیتهای فرهنگ دینی از وظایف تخصصی سازمان تبلیغات اسلامی است و تمرکز اعتبارات مربوطه کمک می کند تا این سازمان بتواند به صورت تخصصی به فعالیتهای تخصصی خود بپردازد.
مسعودی خاطرنشان کرد: نباید در زمینه تخصیص بودجه ادارات تبلیغات اسلامی تنها به وسعت استان توجه کرد بلکه باید در این زمینه جمعیت هر استان را در نظر داشته باشیم و بودجه بر این اساس اختصاص پیدا کند.
به روز بودن جریان شناسی فرقه های انحرافی از مشکلات تبلیغات اسلامی می کاهد
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شمال کرج در بخش دیگری از سخنان خود نیز بیان کرد: به روز بودن جریان شناسی فرقه های انحرافی از مشکلات سازمان تبلیغات اسلامی می کاهد زیرا باعث می شود به صورت ملموستر و دقیقتری با عقاید این فرقه ها آشنا شویم و در پاسخ به شبهات مطرح شده به صورت مطلوبتری عمل کنیم.
مسعودی ادامه داد: بسیاری از فرقه های یادشده نیاز جوانان و نوجوانان به مذهب را نشانه می روند و از این طریق تلاش می کنند عقاید خود را ترویج دهند در حالیکه اگر شناخت خود را نسبت به عقاید یادشده به روز کنیم، می توانیم با گسترش فرهنگ ناب اسلامی در میان نوجوانان و جوانان مانع از جذب آنها به عقاید انحرافی شویم.
وی بیان کرد: تعداد فرقه های انحرافی در جهان افزایش یافته که این امر مسئولیت ما را در قبال شناخت این فرقه ها و جلوگیری از گرایش جوانان و نوجوانان به آنها افزایش می دهد.
تشویق به خوبیها از اصلی ترین اهداف سازمان تبیلغات اسلامی است
مسعودی خاطرنشان کرد: تشویق به خوبیها و تلاش در جهت دوری از بدیها از اصلیترین اهداف سازمان تبیلغات اسلامی است و تلاش می کنیم با همه استفاده از همه ظرفیتها در جهت تحقق این هدف در جامعه گام برداریم.
وی ادامه داد: تشکلهای مذهبی، کانونهای قرآنی، هیئات مذهبی، روحانیون، مداحان، مبلغین و مبلغات از اعضای جامعه هدف سازمان تبلیغات اسلامی هستند که در برقراری ارتباط و تعامل با این جامعه هدف به نحو نسبتا مطلوبی عمل شده است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شمال کرج بیان کرد: در زمینه برقراری ارتباط با عموم مردم نیز تلاشهای خوبی صورت گرفته اما این تلاشها کافی نبوده و لازم است بیش از پیش گسترش یابد تا عموم نیز بتوانند با فعالیتهای تبلیغات اسلامی آشنا شوند و در این زمینه تعامل مردم و ادارات این سازمان بیش از پیش گسترش یابد.
نظر شما